Hej !

Om du har orkat läsa så här långt, så kanske jag skulle presentera mig lite närmare. Jag är Mikael Borgman, född i Helsingfors för rätt länge sedan och Ekenäsbo/Raseborgare sedan 1998/2009. Jag flyttade hit tillsammans med min hustru Cia, först till Langansböle och 2010 till Ormnäs. Till utbildningen är jag jurist och har tidigare jobbat inom finansbranschen. År 1990 grundade jag mitt eget före­tag och har sedan dess tillsammans med Cia jobbat som företagare.

Jag är en aktiv föreningsmänska och för mig har Ekenäs/Raseborg erbjudit allt vad jag behöver i form av föreningar och aktiviteter. Båtliv och skärgården ligger speciellt nära mitt hjärta. Varje sommar brukar det bli en långfärd, oftast västerut, och många veckoslut ute på holmarna i Ekenäs skärgård. Många aktiva år inom Ekenäs Se­gelsällskap, bl.a. 10 år som kommodor, har lärt mig en hel del om samarbete, ekonomi och båtliv samt fram­för allt hur man jobbar ihop mot gemensamma mål.

Eftersom jag, förutom att laga mat, också tycker om att äta den, så kan det vara bra att jag också tycker om långa promenader. Raseborg erbjuder fina möjligheter att röra sig utomhus, såväl riktigt runt knuten som aningen längre bort hemifrån.

Jag tog mina första steg inom lokalpolitiken i valet 2000. Sedan dess har ställt upp i alla val och blivit invald 2004, 2008 och 2012. I valet 2017 blev jag första ersättare i fullmäktige och nu i valet 2021 är jag igen invald i fullmäktige. Jag fungerar som ordförande för miljö- och byggnadsnämnden, satt en kort tid i social- och hälsovårdsnämnden, tills den hade sitt sista möte 1.12.2022. Dessutom är jag styrelseordförande i Utvecklingsbolaget Novago.